Hoe kan een weddingplanner jou helpen?

Er zijn steeds meer weddingplanners in België, maar voor veel koppels is dat toch nog een onbekend begrip. Daarom leg ik je vandaag graag uit waarmee een weddingplanner jou kan helpen.

  1. Planning

Het woord weddingplanner verklapt het zelf al een beetje. De meeste weddingplanners hebben in hun aanbod het ‘planning’ pakket. Hierbij helpen ze het koppel ontzorgen tijdens de voorbereiding van de trouw. De weddingplanner zal instaan voor het plannen van de trouw, het contacteren van leveranciers, offertes opvragen, een planning opstellen,… allemaal in samenspraak met het koppel.

Hoe kan een weddingplanner jou helpen?

2. Styling

Een ander populair pakket in het aanbod van een weddingplanner is ‘styling’. Hier staat de weddingplanner in voor de volledige aankleding van het feest van ceremonie, receptie tot diner. Ze starten met het opmaken van een moodboard op basis van jouw wensen, zoeken de juiste materialen en bouwen de dag voordien alle decoratie op.

3. Coördinatie de dag zelf

Voor de koppels die hun huwelijk liever zelf plannen hebben veel weddingplanners de formule coördinatie. Hierbij neemt hij/zij eerder een begeleidende functie doorheen jouw trouwdag. Dit is ook wel beter bekend als de ceremoniemeester. Aan de hand van enkele gesprekken, jouw planning en een opgesteld draaiboek zal de weddingplanner jouw dag in goeie banen leiden zodat jij ten volle kan genieten.

4. Adviesgesprek

Een laagdrempelige manier om samen te werken met enkele weddingplanners is het adviesgesprek. Loop jij tijdens het plannen tegen bepaalde problemen aan? Tijdens dit gesprek kan jij al jouw vragen stellen aan een weddingprofessional en ga jij gegarandeerd met nuttige antwoorden en allerhande tips naar huis.

5. Gratis tips

Veel weddingplanners delen ook gratis tips via een blog op hun site of social media. Volg jouw favoriete weddingplanner dus zeker op Instagram of Tiktok. Tegenwoordig zijn er ook al verschillende weddingplanners die een podcasts maken. De podcast ‘Studio Salon’ is zeker een aanrader boordevol tips.

Volg Aurora Weddings hier via Instagram.

Vond je dit artikel interessant? Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief en krijg nog meer wedding tips.

Vorige
Vorige

Waar begin je met het plannen van jouw trouwfeest?