Waar begin je met het plannen van jouw trouwfeest?

Ben jij zopas verloofd en weet je niet hoe te beginnen met het plannen van jouw trouwfeest? Vind je het ook allemaal zo overweldigend? Tantes en nonkels geven advies, maar spreken elkaar allemaal tegen. Waar begin je nu echt? Ik leg het hieronder uit.

Geniet en droom er op los

Als je nog maar juist verloofd bent, is het belangrijk om te genieten, voor je je helemaal laat overrompelen door alle info. Daarom raad ik koppels aan om zeker een maand te genieten. Sta eventjes stil bij dit moment. Vier de verloving met dierbaren in jullie leven. Praat er over. Droom al eens weg. Start misschien al een Pinterest bord met je favoriete foto’s. Maar blijf nog eventjes weg van alle checklist en planners.

Van brainstorm tot concept

Ga in gesprek met jouw partner. Neem de tijd om te brainstormen over hoe jullie het trouwfeest voor je zien. Wil je het klein en intiem? Wordt het een culinaire avond of een uitbundig dansfeest? Droom je van een trouwweekend? Nu is het de moment om te bespreken hoe jij je trouw wilt vieren. Door hierover na te denken bepaal je een concept/visie voor jullie trouwfeest en zal het makkelijker worden om verder te plannen. Jouw concept heeft namelijk een grote invloed op de keuze van locatie, cateraar en alle andere leveranciers.

Een ruwe gastenlijst

Nu je het concept bepaalt hebt, kan je gaan nadenken over het gastenaantal. Je hoef hier nog geen exacte gastenlijst samen te stellen, maar afhankelijk van je concept kan je wel beslissen als je 50 of eerder 200 personen uitnodigt. Dit is handig om te weten om op basis hiervan je budget en later je trouwlocatie te bepalen.

Wat mag het kosten?

Bij het plannen van jouw trouwfeest is het budget een belangrijke factor. Een trouwfeest is niet goedkoop, daarom is het belangrijk om op voorhand af te spreken hoeveel je hierin wilt investeren. Zit eens samen en bespreek de volgende vragen. Krijg je geld van familie? Hoeveel spaargeld heb je staan en hoeveel wil je hiervan voor je trouwfeest gebruiken? Kan je nog extra sparen in de periode voor je trouw?

Een tip die ik koppels ook graag mee geef is om allebei een lijstje te maken met 3 prioriteiten. Welke elementen zijn voor jou onmisbaar op het trouwfeest? Ga nadien samenzitten om jullie prioriteiten te bespreken, samen te leggen en opnieuw te beperken tot 3 elementen. Geen makkelijke opdracht! Maar dat zal er later tijdens het plannen voor zorgen dat je weet op welke elementen je kan besparen om binnen budget te blijven.

Nu je een concept, een idee van het aantal gasten en een budget vastgelegd hebt, kan je echt aan de slag met het plannen van jouw trouwfeest. Met deze zaken in het achterhoofd kan je heel gericht op zoek naar de juiste leveranciers voor jouw droomfeest.

Krijg je niet genoeg van de weddingtips? Schrijf je dan nu in op de nieuwsbrief en ontvang alle tips als eerste in jouw mailbox.

Vorige
Vorige

Intiem trouwen: wat is het en wat zijn de voordelen?

Volgende
Volgende

Hoe kan een weddingplanner jou helpen?