Intiem trouwen: wat is het en wat zijn de voordelen?

Intiem trouwen, een begrip die je steeds vaker hoort terugkomen in de trouwsector maar wat is het nu juist?  Intiem trouwen wordt steeds populairder en ik snap volledig waarom. Hieronder 5 voordelen waarom ik intiem trouwen alleen maar kan aanraden.

Alleen genodigden die jij belangrijk vindt

Om van intiem trouwen te kunnen spreken, beperk je je gastenaantal tot max. 50-75 gasten. Jij maakt een kleine selectie van personen die jij er zeker bij wilt hebben op jouw trouwfeest. Hierdoor nodig je enkel gasten uit die jij belangrijk vindt om erbij te hebben. Mensen waarmee jij een goeie connectie hebt. Op een intiem trouwfeest zal je geen mensen uitnodigen die jij zelf niet kent omdat jouw ouders dit graag willen.

Iedereen is heel de dag welkom

Aangezien je een kleiner gastenaantal hebt, is het bij intiem trouwen mogelijk om al je gasten voor heel de dag of weekend uit te nodigen. Je hoeft je gasten niet op te delen en enkel voor de receptie of het avondfeest te vragen om zo de kosten te drukken.

Gasten verwelkomen gaat vlot

Het verschrikkelijkste aan trouwfeesten met 200 gasten vind ik persoonlijk het verwelkomen van de gasten. Het trouwkoppel staat zeker een uur handjes te schudden terwijl de gasten ondertussen al volop plezier maken en hapjes eten. Bij intiem trouwen gaat het verwelkomen vlot, je hoeft geen uur aan de ingang te staan. Ook bij het einde van het feest zal je niet om de 5 minuten gestoord worden door mensen die afscheid willen nemen terwijl jij nog lekker staat te dansen.

Meer connectie met de gasten

Minder gasten, wil ook zeggen meer tijd voor de gasten die er zijn. Doordat jij alle gasten voor heel de dag uitnodigt heb jij uitgebreid de tijd om met iedereen te praten. Je voelt geen druk dat je met iedereen eens moet gaan babbelen én je hebt tijd om langere gesprekken te voeren in plaats van enkel te vragen als ze het naar hun zin hebben.

Meer budget voor andere zaken

Catering is meestal de grootste kost bij trouwfeesten. Doordat jij minder genodigden hebt, kan jij besparen op deze cateringkost en heb jij extra budget voor andere zaken. Livemuziek gaat het intieme gegeven bijvoorbeeld nog meer gaan benadrukken. Met dit extra budget zorg jij voor een echte beleving.

 

Wat vind jij van intiem trouwen? Zie jij ondertussen de meerwaarde hiervan?

Krijg je niet genoeg van de weddingtips? Schrijf je dan nu in op de nieuwsbrief en ontvang alle tips als eerste in jouw mailbox.

Vorige
Vorige

Kinderen op een trouwfeest

Volgende
Volgende

Waar begin je met het plannen van jouw trouwfeest?