Kinderen op een trouwfeest

Kinderen op een trouwfeest. Er bestaan veel verdeelde meningen over. Sommigen vinden kindjes op een trouwfeest een last, anderen hebben er juist graag de kinderen bij aangezien zij ook deel zijn van de familie. Wil jij kinderen uitnodigen op jouw trouwfeest? Lees dan hieronder de tips om er een geslaagde dag van te maken voor jong en oud.

Welke kinderen nodig je uit?

Een eerste stap is om duidelijke afspraken te maken. Noteer op de trouwuitnodiging als het om een uitnodiging met of zonder kinderen gaat. Maak op voorhand een keuze welke kindjes je wel of niet zal uitnodigen. Beperk je het enkel tot de kindjes van jullie broers en zussen? Of mogen vrienden ook hun kinderen meenemen? Werk je met een leeftijdsgrens? Enkel de kinderen boven de 16 jaar worden uitgenodigd. Spreek dit op voorhand goed af zodat je de dag zelf niet verrast wordt door extra kinderen op jouw trouwfeest.

Een babysit voor de rust

Hebben jullie zelf kindjes als bruidspaar? Voorzie dan zeker een oppas die voor jouw zoon en/of dochter zorgt tijdens het trouwfeest. Kies hiervoor iemand die geen gast is op jouw feest en bij voorkeur jouw kinderen al kent. Ik zag het al te vaak op trouwfeesten. De grootouders die tijdens de ceremonie gaan wandelen met een huilende baby. De zus die heel het feest bij de kinderen zit omdat ze niet zelfstandig willen spelen. Een babysit zorgt ervoor dat jouw kinderen erbij kunnen zijn op het trouwfeest, maar ook dat jouw dichte familie kan genieten van het feest moest jouw kindje het moeilijk hebben.

Kinderanimatie

Zijn er veel kleine kindjes welkom op jouw trouwfeest? Kijk dan om kinderanimatie te voorzien. Een leuke act of activiteit zorgt ervoor dat de kinderen samen in groep gaan spelen en dat alle ouders op hun gemak kunnen genieten tijdens het trouwfeest.

Kinderdisco

Je hoort het steeds vaker. Een mini kinderdisco. Een klein feestje met enkel kindermuziek. Dit hoeft zeker niet lang te duren. Speel enkele liedjes waarop de kinderen hun kunnen uitleven en wees maar zeker dat er ook enkele volwassenen hun hier zullen amuseren. Een kinderdisco kan bijvoorbeeld een ideale afsluit zijn voor alle kindjes op het feest.

Kinderen op het dansfeest of niet?

Hoe lang blijven de kinderen? Maak ook hier duidelijke afspraken met de ouders. Zijn de kinderen heel de avond welkom, ook op het dansfeest? Of heb je liever dat de kinderen voor een bepaald moment worden opgehaald zodat de volwassenen zorgeloos kunnen feesten tot de late uurtjes?

 

Je merkt het al. Een trouwfeest met kinderen kan zeker een groot succes worden. Het allerbelangrijkste zijn duidelijke afspraken met de gasten zodat iedereen kan genieten.

Zijn kinderen welkom op jouw trouwfeest?

Krijg je niet genoeg van de weddingtips? Schrijf je dan nu in op de nieuwsbrief en ontvang alle tips als eerste in jouw mailbox.

Volgende
Volgende

Intiem trouwen: wat is het en wat zijn de voordelen?